.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024

Λίγα λόγια για τη Σκύρο

ΓΕΝΙΚΑ:

Η Σκύρος είναι το μεγαλύτερο και το νοτιότερο νησί των Σποράδων βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κύμης και είναι ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά. Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι  έντονες αντιθέσεις, ανάμεσα στο βόρειο μέρος που είναι πευκόφυτο και στο νότιο που είναι βραχώδες. Η χώρα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός λόφου  και του βυζαντινού μοναστηριού του Αϊ Γιώργη. Στη περιοχή μπορείτε να πάτε οδικώς μέχρι τη Κύμη και από εκεί με το F/B ή και αεροπορικώς.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Επιλέχθηκε από τον άνθρωπο για να για να αναπτύξει το πολιτισμό του από τα πολύ παλιά χρόνια. Η μυθολογία αναφέρεται σε πολλές περιπτώσεις στη Σκύρο. Από τα χρόνια της μυθολογίας μέχρι και σήμερα η Σκύρος ακολουθεί χωρίς σημαντικές παρεκκλίσεις την πορεία της ελληνικής ιστορίας. Πελασγοί, Κάρες, Κρήτες, Δόλοπες, Αθηναίοι, Μακεδόνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Ενετοί και Τούρκοι πέρασαν από τα χώματά της επηρεάζοντας την εξέλιξη, την ιστορία και τις παραδόσεις της. Στα χρόνια της επανάστασης οι Σκυριανοί αγωνίστηκαν σαν πληρώματα του Κανάρη και του Κριεζιώτη. Η Σκύρος εντάχθηκε στο νέο ελληνικό κράτος το 1829 μαζί με τις Σποράδες. Η ένταξή της δηλαδή προηγήθηκε από αυτή της Ευβοίας που έγινε το Μάρτιο του 1833.

 

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

 Το νησί κατακλύζεται κυριολεκτικά από νέα και παλαιά εκκλησάκια, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα  σε όλη τη περιοχή. Τα παλαιότερα και ιστορικότερα από αυτά είναι : η Μονή Αγίου Γεωργίου, η Μονή Αγίου Δημητρίου, ο Άγιος Ιωάννης του Βούρλου, η Παναγία Ελεημονήτριας, ο ναός Αγίας Θεοφάνους, ο Ναός του Χριστού Οικονομίδη, ο Ναός των πέντε Μαρτύρων, ο Ναός Αρχοντοπαναγίας, ο Ναός Παναγίας Κτσους.

 Σε κάθε πλευρά της Σκύρου μπορούμε να βρούμε ιστορικά μνημεία  και σημάδια από πολιτισμούς από ανθρώπους που έζησαν και κατοίκησαν εκεί. Τέτοιοι χώροι είναι το Παλαμάρι, τα αρχαία λατομεία της Σκύρου

 Το λαογραφικό μουσείο της Σκύρου

 Το μουσείο Φαλτάιτς

 Ο τάφος του Robert Brooke (Βρετανός ποιητής)

 Τα μικρόσωμα σκυριανά αλογάκια που αποτελούν προστατευόμενο είδος

 Το Κάστρο της Σκύρου

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Ο συνδυασμός βουνού, πράσινου και θάλασσας, ο αέρας που πνέει, νησιωτικός και στεριανός μαζί, δημιουργεί ένα πραγματικά μαγευτικό αποτέλεσμα. Αυτοί κυρίως είναι άλλωστε και οι λόγοι που η περιοχή χαρακτηρίζεται τουριστική. Τα καταγάλανα νερά τους, οι πεντακάθαρες θάλασσες και η χρυσή άμμος προσελκύουν τους επισκέπτες στις όμορφες παραλίες του νησιού, όπως τα Μαγαζιά, ο Μώλος, τα Πουριά, τα Βρυκολακονήσια, τα Γυρίσματα, το Παλαμάρι, ο Άγιος Πέτρος, η Θεοτόκος, η Κυρά Παναγιά, η Ατσίτσα , ο Άγιος Φωκάς, ο Άγιος Παντελεήμονας, ο Πεύκος, οι Αχερούνες, ο οικισμός Ασπούς, το Αχίλι, η Καλαμίτσα, η Κολυμπάδα, οι Ρένες, οι Σπηλιές και το Σαρακηνό.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Η πόλη, λόγω της μεγάλης τουριστικής της δραστηριότητας διαθέτει πληθώρα από ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ψαροταβέρνες με φρέσκα ψάρια της περιοχής και αστακούς βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των γεύσεων. Τέλος στη Χώρα βρίσκονται τα περισσότερα  νυχτερινά  στέκια , κέντρα διασκέδασης, μπαρ, café και club .

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στη περιοχή κατά τη θερινή περίοδο ψυχαγωγούν και εντυπωσιάζουν τουρίστες και ντόπιους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αποκριάτικο έθιμο του «γέρου» και της «κορέλας» .Τέλος οι παραλίες της περιοχής  ενδείκνυνται για ψάρεμα, wind serfing, υποβρύχιο ψάρεμα, καθώς και πολλά άλλα θαλάσσια σπορ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση