.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Τρίτη, Απρίλιος 16, 2024

Παραλίες Εύβοιας και Σκύρου

Στα βόρεια του νησιού βρίσκονται οι πολυσύχναστες παραλίες της Λίμνης, των Ροβιών, των Ηλίων, του Αγίου Νικολάου Αιδηψού, των Γιάλτρων, του Αγίου Γεωργίου, του Αγιόκαμπου, της Νησιώτισσας, των Ωρεών, τα Κανατάδικα, το Πευκί, ο Άγιος Νικόλαος Ελληνικών, το Ψαροπούλι Βασιλικών, οι παραλίες της Αγίας Άννας, Αχλαδιού, Κοτσικιάς, η Κρύα Βρύση, το Κυμάσι.

Οι μαγευτικές παραλίες του Πηλίου, της Βλαχιάς και του Σαρακήνικου. Συνεχίζοντας συναντάμε τη μικρή σε έκταση αλλά πανέμορφη παραλία των Μύλων και την παραλία του Λιμνιώνα.

Στο κεντρικό τμήμα του νησιού βρίσκεται η Χαλκίδα, πρωτεύουσα του νομού.

Βόρεια της Χαλκίδας περνώντας τα Ψαχνά βρίσκονται οι παραλίες των Πολιτικών και της Δάφνης.

Σε μικρή απόσταση από τη Χαλκίδα, από τη βοιωτική μεριά του νησιού μπορούμε να επισκεφθούμε τις παραλίες του Αγίου Μηνά, της Δροσιάς και των Λουκισσίων



Νότια της Χαλκίδας και σε μικρή απόσταση είναι οι παραθαλάσσιοι   οικισμοί Λευκαντί και Μαλακώντα. Ακολουθεί η Ερέτρια με πολλές τουριστικές εγκαταστάσεις, η Αμάρυνθος.

Κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου εκτείνονται η παραλία της Κύμης, οι παραλίες της Πλατάνας, του Στομίου, Μουρτερής, Κορασίδας και Καλάμου.

Δυτικά της Κύμης βρίσκεται η γνωστή παραλία της Χιλιαδούς.

Συνεχίζοντας προς την περιοχή της Καρυστίας θα συναντήσουμε τις παραλίες των Αγίων Αποστόλων, των Μεσοχωρίων, των Ζαράκων, του Αλμυροποτάμου, των Ν.Στύρων, του Μαρμαρίου, του Αγίου Δημητρίου,  του Καλλιανού.

Φθάνοντας στην Κάρυστο μπορούμε να επισκεφθούμε τις παραλίες Μπούρο, Καστρί και Ποτάμι.



Απέναντι από την Κύμη βρίσκεται το πανέμορφο Αιγαιοπελαγίτικο νησί της Σκύρου.Κάτω από το βράχο του χωριού της Σκύρου ξετυλίγονται οι αμμουδερές παραλίες Μπάσαλες, Παπά το Χούμα, Πετρούλα, Μαγαζιά, Μώλος, Πουριά (με το νησάκι του Αγίου Ερμόλαου λίγα μέτρα από την ακτή), Γυρίσματα. Ακόμη μακρύτερα οι παραλίες του Αγίου Πέτρου και Παλαμαρίου.Στη δυτική ακτή οι αμμουδιές της Κυρα-Παναγιάς, της Ατσίτσας και του Πεύκου. Κοντά στο λιμάνι, τη Λιναριά μέσα σε κλειστό κόλπο, είναι η παραλία Αχερούνες, με τα ερημονήσια Σκυροπούλα και Βαλάξα στα ανοιχτά. Νοτιότερα είναι το μεγάλο φυσικό λιμάνι Τρείς Μπούκες. Στο στενότερο σημείο του νησιού είναι οι παραλίες Ασπούς, Αχίλι και Καλαμίτσα. Η Καλαμίτσα είναι τόπος συγκέντρωσης των φανατικών του windsurfing.



ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση