.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024

Οι παραλίες της Βορειοανατολικής Εύβοιας

  ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
  Αγιόκαμπος                         

  Νησιώτισσα
  Ν. Πύργος
  Ωρεοί-
  Τσοκαΐτη
  Κανατάδικα
  Ασμήνιο
  Πευκί
  Καστρί
  Ελληνικά
  Βασιλικά
  Παραλία Αγίας Άννας

 

Κατά κοινή ομολογία οι μεγάλες σταρ  της Β.Εύβοιας είναι οι παραλίες της με τη μεγάλη ποικιλία ως προς τη φυσική τους διαμόρφωση. Τις απέραντες και πεντακάθαρες αμμουδιές , που απλώνονται χωρίς σχεδόν καμία  διακοπή  από τον Ν. Πύργο μέχρι και το Πευκί, διαδέχονται πανέμορφες βραχώδεις ακτές, όπου τα πεύκα σκιάζουν κυριολεκτικά το κύμα.

Στη παράκτια αυτή περιοχή της Βόρειας Εύβοιας υπάρχουν κάποιες καταπληκτικές μικρές αμμουδιές, ονειρεμένα καταφύγια στο βραχώδες τοπίο. Ευτυχείς οι διαθέτοντες σκάφη μικρά ή μεγάλα. Όλη η θαλάσσια περιοχή της Β.Εύβοιας , τόσο στα βαθιά της σημεία όσο και στα παράκτια, επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις στους ερασιτέχνες ψαράδες όλων των ειδών. Καθετή, παραγάδια, δίχτυα, τσαπαρί, καλαμαριέρες, αθερινόδυχτα και ψαροντούφεκα, σίγουρα δεν θα μείνουν ανέγγιχτα στους εκδρομικούς σάκους.

Πάνω στο δρόμο Αιδηψού – Ιστιαίας  υπάρχουν παρακάμψεις που οδηγούν στον Αγιόκαμπο , και στην Νησιώτισσα και στο κοσμοπολίτικο ντουέτο , που αποτελούν η πανάρχαια ιστορική πόλη των Ωρεών και ο καταπράσινος προσφυγικός οικισμός του Ν.Πύργου. Από τους Ωρεούς αλλά και από τη Ιστιαία υπάρχουν προσβάσεις προς την ακτή Τσοκαΐτη  και τα Κανατάδικα με το περίφημο υδροβιότοπο. Οι προσβάσεις προς τις ασύγκριτες πευκόφυτες ακτές του Ασμηνίου, του ιστορικού Αρτεμισίου και των άλλων ακτών της Βορειοανατολικής Εύβοιας γίνονται από παρακάμψεις που υπάρχουν πάνω στο δρόμο Ιστιαίας – Χαλκίδας.
 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση