.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Σάββατο, Νοέμβριος 18, 2017

Greek English French German Italian Spanish

Τηγανοκουλούρες ή Τηγανόψωμα

 

Υλικά :

 

1 κιλό αλεύρι

1 κομμάτι μαγιά μεγέθους καρυδιού

1 ποτήρι ζεστό νερό

Λίγο αλάτι

Λίγο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση :

 

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανίγουμε μια μικρή λακούβα.
Βάζουμε εκεί τη μαγιά με λίγο αλάτι και ρίχνουμε ζεστό νερό.
Μετά δουλεύουμε τη ζύμη, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί
μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή και μαλακή. Στη συνέχεια, τη σκεπάζουμε
και την αφήνουμε να φουσκώσει. Στο μεταξύ, έχουμε βάλει στη φωτιά
ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Όταν κάψει καλά, ρίχνουμε μέσα την πίτα, την
οποία τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει αρκετά. Στην Εύβοια συνηθίζεται
να γεμίζουν την τηγανόπιτα με τριμμένη φέτα.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση