.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Σάββατο, Νοέμβριος 18, 2017

Greek English French German Italian Spanish

Χαλβάς της Ρήνας

 

Υλικά :

 

600 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

600 γρ.ζάχαρη

300 γρ.βούτυρο

300 γρ. αμύγδαλα κομμένα

12 αβγά

2 κουταλιές της σούπας κανέλα

½ φλιτζάνι κονιάκ

1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ

 

Για το σιρόπι

 

1 κιλό ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

 

Εκτέλεση :

 

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη
τα αβγά σιγά σιγά, το σιμιγδάλι, την κανέλα, τα αμύγδαλα, το
κονιάκ και το μπέικινγκ πάουντερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε
το περιεχόμενο σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο
και το ψήνουμε στο φούρνο περίπου 40 λεπτά. Σε μια μικρή
κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 ποτήρια νερό και προσθέτουμε ένα
κιλό ζάχαρη. Σιγοβράζουμε το σιρόπι πέντε λεπτά. Όταν ψηθεί
ο χαλβάς, τον σιροπιάζουμε και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση