.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024

Λίγα λόγια για την Κύμη

 
ΓΕΝΙΚΑ:
Μία από τις δύο αρχαιότερες ευβοϊκές πόλεις είναι η Κύμη. Αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί τις «θαλάσσιες πύλες» προς το Αιγαίο. Το φυσικό αυτό πλεονέκτημα της περιοχής ώθησε τις ναυτικές κοινωνίες από την αρχαιότητα κιόλας να εξαπλωθούν και να δημιουργήσουν πλήθος αποικιών και στη συνέχεια να διαδόσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό στο τότε γνωστό κόσμο.
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

O επισκέπτης μπορεί να δει την μικρή πολιτεία και τη περιοχή που «εποπτεύουν» το Αιγαίο από προνομιακή θέση. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που την ονόμασαν «Μπαλκόνι του Αιγαίου».

 Το επαρχιακό κέντρο της περιοχής με το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στυλ.

 Το Λαογραφικό μουσείο

 Το Δημαρχείο

 Το  Ναό της Παναγίας της Λιαουτσάνισσας (Ν. Α)

 Το Μητροπολίτικο ναό του Αγίου Αθανασίου

 Το Μοναστήρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

 Το μεσαιωνικό Κάστρο του Αγίου Γεωργίου

 Η ιαματική πηγή του Χωνευτικού

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Η περιοχή εμφανίζει λόγω της θέσης της μεγάλη τουριστική δραστηριότητα. Τα καταγάλανα νερά και οι καθαρές παραλίες έλκουν τους επισκέπτες. Τέτοιες παραλίες είναι: η πλαζ Σουτσίνι, η οποία συνδυάζει θαυμάσια πεύκα και θάλασσα, καθώς και η παραλία της Χηλής

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Η Κύμη, λόγω της τουριστικής δραστηριότητας που εμφανίζει κυρίως τη θερινή περίοδο διαθέτει συγκροτημένες ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Παράλληλα διαθέτει και μία πληθώρα από ταβέρνες και μεζεδοπωλεία για τους λάτρεις του καλού φαγητού και των καινούργιων γεύσεων ενώ για τους λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης διαθέτει club, café και bar.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Ο ιδιόμορφος δρόμος Παραλίας- Κύμης μα τις συνολικά 52 στροφές εντάχθηκε πρόσφατα ως «Ανάβαση» στο επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα αυτοκινήτων. Ο παραλιακός οικισμός της Χηλής κάθε καλοκαίρι οργανώνει τη γιορτή καλαμαριού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση