.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024

Λίγα λόγια για τον Δήμο Μαρμαρίου

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Η περιοχή του Μαρμαρίου μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο πλούσιες σε πλεονεκτήματα περιοχές της Εύβοιας, αφού εκτός της μικρής απόστασής του από την ελληνική πρωτεύουσα, διαθέτει μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων φυσικών καλλονών και μία ιστορική λαμπρή παρουσία. Η Ραφήνα αποτελεί και σήμερα το ιδανικότερο ορμητήριο των απανταχού του κόσμου εξορμούντων για να γνωρίσουν αυτή την υπέροχη γωνιά της Εύβοιας. Ιδίως τους θερινούς μήνες, υπάρχει τακτικότατη συγκοινωνία Μαρμαρίου- Ραφήνας με πλοία ανοικτού και κλειστού τύπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Η ονομασία του προέρχεται από την εξόρυξη του περίφημου μαρμάρου με τις πράσινες νευρώσεις.το μάρμαρο αυτό χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία πλακών επίστρωσης και κιόνων σε αρχαίους ναους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην αρχαία Ρώμη. Κατά την αρχαιότητα υπήρχε εδώ και ένας ιερός ναός της Άρτεμιδος και του Απόλλωνος. Στη συνέχεια η περιοχή πέρασε στα χέρια των Λουμβάρδων και των Ενετών. Την εποχή της Τουρκοκρατίας η περιοχή γνώρισε ένα από τα πιο σκληρά πρόσωπα των Τούρκων μετά από επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον κατασφαγιασμό κατοίκων της περιοχής η περιοχή απελευθερώθηκε το 1830.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

 H περιοχή της Όχης συγκεντρώνει στους κόλπους της πάνω από 700 είδη πουλιών εκ των οποίων ορισμένα είναι σπάνια και
    προστατευόμενα είδη, αυξημένη ποικιλία ορνιθοπανίδας, ερπετά, αμφίβια, σπάνια γεωλογία.

 Το Δρακόσπιτο της Όχης, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο στην υψηλότερη κορυφή της

 Το φαράγγι του Δημοσάρη, οι κορυφές του οποίου ήταν τόποι λατρείας της λατρείας στο παρελθόν και του Προφήτη Ηλία στο παρόν

 Η μοναδική συστάδα των Πεταλίων νήσων                                    

 Ο Άγιος Δημήτριος

 Το Κάστρο της Φυλάγρας

 Το φαράγγι του Δημοσάρη

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Ένα από τα φυσικά πλεονεκτήματα του σημερινού Μαρμαρίου είναι ότι βρέχεται τόσο από τα νερά του ήρεμου Ευβοϊκού, όσο και από κύματα γαλάζιου και ενίοτε ανήσυχου Αιγαίου. Οι παραλίες της περιοχής είναι πολλές, πεντακάθαρες και μοναδικές σε ποικιλία φυσικής διαμόρφωσης. Απέραντες αμμουδιές που μετατρέπονται σε κοσμοπολίτικες πλαζ τους θερινούς μήνες. Βραχώδεις ακρογιαλιές με μικρές σπηλιές και καλλιτεχνικά ανάγλυφους βράχους από την εικαστική έμπνευση της φύσης. Απόρθμητα μικρά αμμώδη καταφύγια στις άγριας ομορφιάς ακτές που βρίσκονται εκτεθειμένες στις ορέξεις του Αιγαίου. Λιμνιώνας, Καλλιανός, Βαρελαίοι, Σχοινοδαύλοι, Φυγιάς, Κάβοι, Κοκκίνι, Χρυσή Άμμος, Ζάστανη, Λυκόρεμα. Αγία Ειρήνη, Μπανιέρα, Ρώσα, Βασιλικό, Άγιος Δημήτριος και πολλές άλλες παραθαλάσσιες τοποθεσίες είναι ικανές να ικανοποιήσουν και τα πλέον δύσκολα γούστα των εραστών των θαλάσσιων τοπίων.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Η περιοχή, λόγω της προνομιακής της θέσης και της πορθμειακής της επικοινωνίας με τη Ραφήνα χαρακτηρίζεται από μεγάλη τουριστική  δραστηριότητα . Διαθέτει συγκροτημένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και μεγάλη ποικιλία από café, κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, ταβέρνες και ουζερί, με εξαιρετικές τοπικές σπεσιαλιτέ.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και οι κάτοικοι μικροί και μεγάλοι, φροντίζουν για την οργάνωση πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με ιδιαίτερη έμφαση και φαντασία γιορτάζουν  τις μέρες του καρναβαλιού, επιβεβαιώνοντας έτσι τη χαρούμενη διάθεσή τους . Επίσης για τους επισκέπτες της καλοκαιρινής περιόδου υπάρχει μία συστάδα νήσων, ανοιχτά του Ευβοϊκού, προσφέρουν ανεπανάληπτες εμπειρίες, ιδιαίτερα στους λάτρεις των υποβρυχίων περιηγήσεων. Στις οργανωμένες πλαζ της περιοχής οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν διάφορα θαλάσσια σπορ και να επιχειρήσουν πεζοπορίες στη περιοχή της Όχης .

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση