.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Τρίτη, Απρίλιος 23, 2024

Λίγα λόγια για τα Στύρα

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Τα Στύρα  xαρακτηρίζονται από απέραντες πεντακάθαρες παραλίες με λευκή άμμο και βότσαλα, καταγάλανα νερά που δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει ήρεμες διακοπές μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Αυτά, σε συνδυασμό με τα γραφικά χωριά μαγεύουν κάθε ταξιδιώτη και τον ωθούν να τα εξερευνήσει. Παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη λόγω της γεωγραφικής του θέσης και των εξαιρετικών κλιματολογικών συνθηκών. Διαθέτει θαλάσσια συγκοινωνία, από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στο λιμάνι Ν.Στύρων καθώς και το λιμάνι Αλμυροποτάμου. Η περιοχή μπορεί να προσφέρει τις μεγαλύτερες ανέσεις ακόμη και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Σύμφωνα με τη μυθολογία, τα Στύρα κτίσθηκαν από τους Δρύοπτες. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές την Ιλιάδα του Ομήρου η περιοχή αυτή πήρε μέρος στην εκστρατεία της Τροίας και της Σικελίας, στις ναυμαχίες Αρτεμισίου και Σαλαμίνας και στη μάχη των Πλαταιών. Ο Αλμυροπόταμος έχει πάρει το όνομά του από το ποτάμι με το υφάλμυρο νερό που χωρίζει στα δύο το χωριό. Φέρει επίσης και την ονομασία ¨χωριό των δεινοσαύρων¨ επειδή έχουν ανασκαφεί απολιθώματα και οστά ζώων ηλικίας 8 εκατ. ετών. Οι δύο υπεραιωνόβιες ελιές, ηλικίας 2000 ετών στέκουν αριστερά και δεξιά του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ανήκουν στα προστατευόμενα είδη της συνθήκης RAMSAR.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

Ο επισκέπτης ερχόμενος στα Στύρα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα εξής μέρη:

 Πολυπόταμος(παραδοσιακό χωριό)

 Πόρτο Λάφια(οικισμός Καψαλά)

 Όρμος του Λιμνιώνα

 Νημπόριο (νότια Στυρα)

 Αλμυρίχι (παραλία Μεσοχωρίων).

 Μύλος του Μαυρομιχάλη

 Πύλη των Αρμένων (Ακρόπολη Στυρών)

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Η περιοχή χαρακτηρίζεται για τους επισκέπτες ως τόπος ηρεμίας,  χαλάρωσης και ταυτόχρονα διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις άψογες κλιματολογικές συνθήκες και τις ατελείωτες παραλίες ¨έλκουν¨ τους επισκέπτες και η πόλη χαρακτηρίζεται τουριστική. Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Εύβοιας με πεντακάθαρες παραλίες. Μερικές από αυτές πέραν από τη παραλία των Στυρών, το Νημπόριο, ένας μαγευτικός τόπος που συναντάς θαυμάσια αμμουδιά, άφθονα πηγαία νερά και οργιαστικό πράσινο από πλατάνια και ροδοδάφνες, το Αλμυρίχι, το Λιμνιώνα και τέλος τον Αλμυροπόταμο.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Είναι μία από τις περιοχές της Ν. Εύβοιας με τις περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες. Οι τουριστικές εγκαταστάσεις της περιοχής διακρίνονται για την ποιότητά τους και είναι έτοιμες να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες Ελλήνων και ξένων τουριστών. Η πόλη λόγω της τουριστικής της ανάπτυξης διαθέτει μεγάλο αριθμό ταβερνών, μεζεδοπωλείων, που βρίσκονται πάνω στη θάλασσα. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν θαλασσινές και αρβανίτικες σπεσιαλιτέ μπροστά στο κύμα. Λόγω αυτής της τουριστικής της δραστηριότητας η περιοχή επίσης και café, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης πάνω στη παραλία κ.α

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πολλά θαλάσσια σπορ στις οργανωμένες πλαζ που διαθέτει η περιοχή, καθώς επίσης έχουν και τη δυνατότητα να επιχειρήσουν πεζοπορίες , ακόμα και κρουαζιέρες με μικρά σκάφη .

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση