.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024

Λίγα λόγια για τους Ωρεούς

 
ΓΕΝΙΚΑ:
Οι Ωρεοί αν και μικροί σε μέγεθος, δίνουν τη δυνατότητα πολλών επιλογών στους επισκέπτες του. Καθώς στις περιοχές όλου του δήμου υπάρχουν όμορφα και ειδυλλιακά τοπία. Συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Όπως και στις περισσότερες περιοχές της Εύβοιας. Ο δήμος  τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί έντονα τουριστικά και διαθέτει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για πολλές απαιτήσεις.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Η αρχαία πόλη των Ωρεών ιδρύθηκε το 446 π. Χ από τον Περικλή. Στους Ωρεούς, έχουν βρεθεί αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα., εκ των οποίων το σπουδαιότερο είναι «ο Ηρακλής με το λιοντάρι» .Τη περίοδο της τουρκοκρατίας, οι Ωρεοί αγοράστηκαν από τον Μιμόν. Ενώ, στις 27 Ιουλίου 1823 οι Τούρκοι τους έκαψαν και τους κατέστρεψαν ολοσχερώς. Το λιμάνι τους είχε χρησιμοποιηθεί και ως ορμητήριο του Ελληνικού στόλου κατά την περίοδο των Ελληνοτουρκικών  πολέμων. Το 1925 μεταφέρθηκαν εκεί πρόσφυγες από τη Μ.Ασία  οι οποίοι συντέλεσαν στην ανάπτυξη της περιοχής.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

Γνωρίζοντας ο επισκέπτης καλύτερα τους Ωρεούς μπορεί να συναντήσει:

 Το μαρμάρινο ταύρο

 Το Ν. Πύργο που φέρει το όνομα ¨Κάστρο¨

 Το αρχαίο κάστρο στα νότια του χωριού Καστανιώτισσα

 Το Νέο Πύργο(παραλία Νησιώτισσας)

 Το Ενετικό κράτος

 Την Οικία Κουγιουμτζόγλου (κόκκινο σπίτι)

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Ένα πραγματικά μαγευτικό τοπίο είναι η παραλία της Νησιώτισσας με καταπληκτική αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Η περιοχή προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις. Υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες όλων των κατηγοριών καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι πολύ οργανωμένες παραλίες δίνουν τη δυνατότητα για διασκέδαση κάνοντας θαλάσσια σπορ (κανό, μπανάνα, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, ψάρεμα κ.τ.λ) Επίσης θαλάσσια ταξί εκτελούν μικρές κρουαζιέρες. Πολλά κέντρα διασκέδασης στην περιοχή είναι πρόθυμα να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα ( café, restaurants, ταβέρνες, καλοκαιρινά club, beach bar κ.α).

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Οι παραλίες της περιοχής χαρακτηρίζονται από μεγάλη οργάνωση, ιδιαίτερα για του λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και του ψαρέματος. Για όσους λατρεύουν τα οδοιπορικά με άλογο ή ποδήλατο στην περιοχή λειτουργούν επιχειρήσεις ενοικίασης και των δύο καθώς οργανώνονται και διαδρομές στα κατάφυτα μονοπάτια της Β. Εύβοιας. Τέλος, μεγάλη ποικιλία παρουσιάζουν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται από το δήμο και το σύλλογο των ξενοδόχων της περιοχής.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση