.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024

Λίγα λόγια για τη Λιχάδα

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Η Λιχάδα απλώνεται στο Β.Δ άκρο της Εύβοιας, στο όρος Λιχάδα, σαν εξώστης, που βλέπει προς το δίαυλο Ωρεού στον Ευβοϊκό και προς τη Ρούμελη μέχρι τον Τυμφρηστό. Όπως λέγεται συγκαταλέγεται στις πιο προικισμένες από τη Φύση περιοχές της Ευρώπης. Η περιοχή είναι πλημμυρισμένη από πράσινο.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Η ξενάγηση στη περιοχή αρχίζει από τη Λιχάδα και πιο συγκεκριμένα από την ανασκαφή των ευρημάτων στο Καστρί Λιχάδας το 1994. Σύμφωνα με τους μύθους το όνομά της οφείλεται στον υπηρέτη του Ηρακλή, Λίχα , που άθελά του προκάλεσε το χαμό του αφέντη του. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, το ακρωτήρι Λιχάδα στο Κάβο είναι γνωστό στους αρχαίους και ως ¨Κήναιον¨ .Το 427/26 π. Χ μετά από μεγάλο σεισμό ένα τμήμα του ακρωτηρίου καταβυθίστηκε . Από αυτή τη καταβύθιση προέκυψαν τα  Λιχαδονήσια  ακριβώς απέναντι από τη μύτη του ακρωτηρίου. Η Λιχάδα ποτέ δεν απουσίασε από το ιστορικό προσκήνιο λόγω της στρατηγικής της θέσης. Το 1821 η περιοχή γνωστή και ως «Άρειος Πάγος», ενώ το 1823, όταν οι Τούρκοι επανακατέλαβαν την Εύβοια έγινε θέατρο σημαντικών ναυμαχιών.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

Τη Λιχάδα που είναι χτισμένη σε ημιορεινό έδαφος με υπέροχη θέα προς όλους τους παραθαλάσσιους οικισμούς του Μαλιακού κόλπου. Ερχόμενοι λοιπόν θα μπορούσατε να δείτε:

 Το ναό της Παναγίας της Λιχάδας

 Το αιωνόβιο κυπαρίσσι με το περίεργο σχήμα που βρίσκεται δίπλα στο ναό

 Παλαιοχώρι (χωριο ακατοίκητο, παλαιότερο από τη Λιχάδα

  Πύργος

 Ναός προφήτη Ηλία (μεταβυζαντινός ναός που βρίσκεται πάνω από το Παλαιοχώρι )

 Ναός Αγίου Βλάσση (ερειπωμένος ναός )

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Η Λιχάδα σήμερα έχει ταυτιστεί με τον παραλιακό οικισμό του Αγ. Γεωργίου, αφού η ακατοίκητη αυτή παραλία έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της περιοχής  και έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της Εύβοιας. Ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τον Αγιώργη με τα μαγευτικά θαλάσσια νερά του Κάβου και με τη πεντακάθαρη ακτή του φάρου της Βασιλίνας μπορεί να σας επιτρέψει τη πρόσβαση σε όλο το μήκος της παραλίας που διαγράφει το ακρωτήριο Κήναιο. Νότια της χερσονήσου μέχρι τη Γιάλτρα , όπου το κύμα που η πυκνή της βλάστηση δίνει στον επισκέπτη την εντύπωση ότι βρίσκεται σε τροπικά νησιά. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τη Χρυσή ακτή, μικρή και κοσμοπολίτικη παραλία, καθώς και τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά της παραλίας Αγαπητού. Συνεχίζουμε με τις μικρές και καταπράσινες προκλήσεις που μας προσφέρουν τα Λιχαδονήσια , τα νησάκια αυτά  που διακατέχονται με τροπική φυσιογνωμία , αποτελούν δέλεαρ για τον επισκέπτη, λόγω της μαγείας και της ηρεμίας που προσφέρουν, καθώς και της μικρής τους απόστασης από τη παραλία του Κάβου.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Η Λιχάδα, κατά τους θερινούς κυρίως μήνες είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών της ,διαθέτει πολλά γαστριμαργικά στέκια, γραφικά ταβερνάκια, όμορφες πλαζ, κέντρα διασκέδασης, διεθνούς φήμης ξενοδοχειακές επιχειρίσεις με ιδιωτικές παραλίες ,οργανωμένες τουριστικές εγκαταστάσεις ,ποιοτικά συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων, δωμάτια σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις έως βίλες με όλες τις ανέσεις.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Η Λιχάδα διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ευχάριστες ψυχαγωγικές και αθλητικές ενασχολήσεις όπως ψάρεμα, κοντινές θαλασσινές κρουαζιέρες, σέρφινγκ (ιστιοσανίδα), αθλοπαιδίες στην άμμο, θαλάσσια σπορ, όπως σκι- σαμπρέλες- μπανάνα- αλεξίπτωτο –κανό –ποδήλατα, καταδυτικό κέντρο για τους φίλους της κατάδυσης, ενώ για όσους θέλουν να πάρουν απλά την εμπειρία παρέχεται εκπαίδευση για όλα τα επίπεδα κατάδυσης από άριστους εκπαιδευτές, ημερήσιες εκδρομές στα Λιχαδονήσια  και με σκάφος που διαθέτει γυάλινο πάτο για να απολαύσετε τους πλούσιους σε ζωή βυθούς , το ναυάγιο από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο , το βυθισμένο χωριό και το ρήγμα από το σεισμό, μήκους 700 μέτρων. Ακόμα, μπορείτε να γνωρίσετε το πλούσιο σε βλάστηση βουνό  κάνοντας ένα περίπατο με τα πόδια ή με  ειδικές διαδρομές 4x4.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση