.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2024

Μύλοι - Καταφύγιο - Δρακόσπιτο - Κορυφή Όχης

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  1                                                    ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ  4

             

Από τον οικισμό <<Μύλοι>> ξεκινούμε το περπάτημα ακολουθώντας τα σήματα ( τσιγκάκια λευκό- κόκκινο) καθώς και το κόκκινο χρώμα πάνω στις πέτρες. Η πορεία ανηφορίζει μέσα από τη ρεματιά του οικισμού έως το σημείο που πηγάζει το νερό μέσα από το βράχο. Σε αυτό το σημείο υπάρχει πλατεία πλακόστρωτη, όπου μπορεί κάποιος να γεμίσει από την βρύση με νερό το παγούρι του. Η πορεία συνεχίζει στον τσιμεντένιο δρόμο, που περνά δεξιά της πλατείας και αριστερά από το εξωκλήσι. Μετά δέκα λεπτά περπάτημα ο δρόμος σταματά.


Το μονοπάτι περνά ( προσοχή) από την βάση του πυλώνα της ΔΕΗ και ανηφορίζει ακολουθώντας τα κόκκινα σημάδια. Το μονοπάτι από  εδώ και πάνω είναι ξεκάθαρο. Μετά από πορεία 45 λεπτών φτάνουμε στο αρχαίο λατομείο όπου διακρίνουμε τις εντυπωσιακού μεγέθους μονολιθικές κολώνες.

Συνεχίζουμε και φτάνουμε σε λιθόστρωτο μονοπάτι, που περνά ανάμεσα από τα βράχια. Από το σημείο αυτό η πορεία γίνεται πιο ομαλή και η περιοχή έχει χαμηλή θαμνώδη βλάστηση. Εμείς συνεχίζουμε να ακολουθούμε τα κόκκινα σημάδια, που μετά από μιας ώρας πορεία περίπου μας βγάζουν σε αγροτικό δρόμο. Ακολουθούμε την ανηφορική πορεία του δρόμου, ο οποίος μετά από 700 μέτρα συναντά άλλο δρόμο.



ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση