.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2024

Κεσκέκι

 

Υλικά :

 

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας

1 κιλό πλιγούρι

1 κιλό κρεμμύδια ξερά

1 ποτήρι του κρασιού λάδι

500 γρ. πάχος χοιρινού ( λαρδί)

2-3 χοντρά κόκαλα χοιρινού

Αλάτι και πιπέρι.

 

Εκτέλεση :

 
Το υπέροχο κεσκέκι , που σημαίνει κοπανιστό σιτάρι ανακατεμένο
με κομμάτια κρέατος, διαδόθηκε στην Εύβοια μάλλον από τους
πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης.

Κόβουμε το κρέας, το λίπος και τα κρεμμύδια σε πολύ μικρά κομμάτια
και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στο μεταξύ , έχουμε βάλει το πλιγούρι
να μουσκέψει επί δύο ώρες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τα
κόκαλα. Κατόπιν βάζουμε το λαρδί, το κρέας, το πλιγούρι, τα κρεμμύδια
και γεμίζουμε τη κατσαρόλα με χλιαρό αλατισμένο νερό, αρκετό ώστε
να σκεπάζει το φαγητό, και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Αφού πάρει τη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να
σιγοβράσει επί 4-5 ώρες. Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να
συμπληρώσουμε λίγο βραστό νερό.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση