Κεσκέκι
|
Υλικά : |
Υλικά 1 κιλό χοιρινό κρέας 1 κιλό πλιγούρι 1 κιλό κρεμμύδια ξερά 1 ποτήρι του κρασιού λάδι 500 γρ. πάχος χοιρινού ( λαρδί) 2-3 χοντρά κόκαλα χοιρινού Αλάτι και πιπέρι. |
|
Εκτέλεση : |
Το υπέροχο κεσκέκι , που σημαίνει κοπανιστό σιτάρι ανακατεμένο με κομμάτια κρέατος, διαδόθηκε στην Εύβοια μάλλον από τους πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης. Κόβουμε το κρέας, το λίπος και τα κρεμμύδια σε πολύ μικρά κομμάτια |