Μοσχάρι με πράσινες ελιές
|
Υλικά : |
1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια ½ κιλό πράσινες ελιές 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Λίγη κανέλα 2-3 μπαχάρια 1 σκελίδα σκόρδο 500 ml χυμός ντομάτας Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι |
|
Εκτέλεση : |
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό ντομάτας, το βούτυρο, την κανέλα, τα μπαχάρια, το σκόρδο και , στο τέλος το αλατοπίπερο. Το σιγοβράζουμε περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε νερό ίσα ίσα για να καλύπτεται το κρέας. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεματίζουμε τις ελιές επί ένα λεπτό και έπειτα τις προσθέτουμε στο κρέας. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει περίπου 15 λεπτά. |