ΕΥΒΟΙΑ ΣΚΥΡΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΜΟΝΗ ΦΑΓΗΤΟ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥΣΕΙΑ
Υλικά :
5 κιλά ξηρά συκά, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1,5 κιλό σουσάμι καθαρισμένο
1 κιλό καρύδια ψιλοκομμένα
Λίγο τσίπουρο
Εκτέλεση :
Μέσα σε ένα ταψί βάζουμε σύκα και προσθέτουμε τα καρύδια και το σουσάμι. Μουσκεύουμε τις παλάμες μας με τσίπουρο και πιέζουμε με υτές τα κομμάτια του σύκου. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε το γλυκό σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ώρα.