.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024

Λίγα λόγια για το Αρτεμίσιο

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Ηπεριοχή του Αρτεμισίου βρίσκεται στο βορειοανατολικό κομμάτι της Εύβοιας. Απλώνεται σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της. Το Αρτεμίσιο είναι ένα μαγευτικό τοπίο το οποίο προσφέρεται ως δώρο της φύσης για την Εύβοια, εφόσον συνδυάζει τέλεια το πανέμορφο καταπράσινο δάσος με τα κρυστάλλινα γαλανά νερά του Αιγαίου. Τα τελευταία χρόνια τα γραφικά χωριά του δήμου έχουν αναπτυχθεί έντονα τουριστικά και δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα για μια ευχάριστη και άνετη παραμονή. Όσοι επισκεφθούν το Αρτεμίσιο έχουν τη δυνατότητα εάν θέλουν να μεταβούν εύκολα στις Σποράδες με ιπτάμενα δελφίνια που ξεκινούν από το Πευκί.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Η περιοχή οφείλει το όνομά της στη θεά  Άρτεμη. Πιθανολογείται ότι εκεί που βρίσκεται η θέση της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου παλιά βρισκόταν θαμμένος ο ναός της θεάς Αρτέμιδος. Το Αρτεμίσιο έγινε ευρύτερα γνωστό από τη ναυμαχία που έγινε εκεί μεταξύ Ελλήνων και Περσών το 480 π. χ . Από τη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου ανασύρθηκε το άγαλμα του Ποσειδώνα  και του έφιππου ¨τζόκεϋ¨, τα οποία φιλοξενούνται στο αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:
Μερικά από τα αξιοθέατα που μπορεί να δει κανείς στο Αρτεμίσιο είναι:

 Πύργος Δροσίνη(πύργος ενετικού τύπου)

 Kαστραδάκι (αρχαιολογικός χώρος)

 Παναγία Ντινιούς (γραφικό εξωκλήσι μεταξύ Αρτεμισίου και Ιστιαίας)

 Θέση Παλαιόκαστρου(αρχαιολογική περιοχή)

 Η βρύση του Μπέη

 Ιερός ναός Αγ. Νικολάου(γραφικό ξωκλήσι)

 Θέση μέλισσα (τρία σπήλαια ανεξερεύνητα)

 Οχυρά που χρησιμοποιήθηκαν κατά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο

 Νησάκι (βραχώδες και ερημικό)

 Το μικρό και Μεγάλο Λιβάρι, (υδροβιότοποι με σπάνια είδη πουλιών)

 Θέση Αγριλίτσα (καταπληκτική ρεματιά με πεύκα, καρυδιές και πλατάνια)επίσης από τη περιοχή αυτή προσφέρεται μια φανταστική θέα ως το Πήλιο και τις Σποράδες.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Στην περιοχή του Αρτεμισίου υπάρχουν πλήθος από μαγευτικές παραλίες. Μερικές από αυτές είναι :

 Κεφάλες (Ασμήνιο)

 Αγία Ελένη (Ασμήνιο)

 Μαύρικας (Ελληνικά)

 Κουτσούμπρι (Αγριοβότανο)

 Κουναριές (Βασιλικά)

 Ψαροπούλι (Βασιλικά)

 Καθώς και η υπέροχη παραλία στο Πευκί

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:
Υπάρχει  μεγάλη ποικιλία επιλογών ψυχαγωγίας και διασκέδασης στην περιοχή. Ξεκινώντας από τις οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές εγκαταστάσεις,  τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα camping όπου όλα αυτα προσφέρουν μια άνετη και ευχάριστη διαμονή. Επίσης οι οργανωμένες παραλίες δίνουν τη δυνατότητα για πολλά θαλάσσια sports (jet ski, μπανάνα, ιστιοπλοΐα)ψάρεμα παράκτιο και υποβρύχιο κ.τ.λ. Γενικώς υπάρχουν πολλοί τρόποι αναψυχής για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις. Όσον αφορά τους λάτρεις του καλού φαγητού και της διασκέδασης, η περιοχή διαθέτει πολλούς χώρους για να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα των επισκεπτών (café, club, restaurants, ταβέρνες, ψαροταβέρνες κ.α )
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Οι επισκέπτες πέραν από τις ατελείωτες ώρες ηρεμίας και χαλάρωσης που μπορούν να απολαύσουν στη περιοχή, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν θαλάσσια σπορ, να πάνε για ψάρεμα, καθώς επίσης και να παρακολουθήσουν τις εντυπωσιακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος ξενοδόχων της περιοχής .

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση