.nemonn{position:absolute;top:-9999px}
Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2024

Λίγα λόγια για τον Δήμο Καρύστου

 
ΓΕΝΙΚΑ:

Η ευρύτερη περιοχή της Καρύστου συνδυάζει απόλυτα τη θάλασσα και το βουνό. Απέραντο γαλάζιο και βαθύ πράσινο, ατελείωτες αμμουδιές και πλούσια βλάστηση.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:

Οι πρώτοι κάτοικοί της θεωρούνται οι Κάρε και οι Λέλεγες. Οι Καρύστιοι πήραν μέρος στον Τρωικό πόλεμο, έκοψαν από νωρίς τα δικά τους νομίσματα και συμμετείχαν ενεργά στην  Α’ και Β’ Αθηναϊκή συμμαχία. Ήκμασαν τους Ελληνιστικούς και τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Οι Τούρκοι κατέλαβαν την Κάρυστο και το κάστρο της  και παρέμειναν εκεί μέχρι την απελευθέρωσή της το 1833.

 
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:

 H περιοχή της Όχης συγκεντρώνει στους κόλπους της πάνω από 700 είδη πουλιών εκ των οποίων ορισμένα είναι σπάνια  και προστατευόμενα είδη, αυξημένη ποικιλία ορνιθοπανίδας, ερπετά, αμφίβια, σπάνια γεωλογία.

 Το Δρακόσπιτο της Όχης, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο στην υψηλότερη κορυφή της

 Το φαράγγι του Δημοσάρη, οι κορυφές του οποίου ήταν τόποι λατρείας της λατρείας στο παρελθόν και του Προφήτη Ηλία στο παρόν.

 Η κοιλάδα των Μυλών

 Ο αρχαιολογικός χώρος Πλατανίστου ( ίχνη αρχαίου οικισμού με το όνομα «Ελληνικό» )

 Το μνημείο του ΑΦΑΝΟΥΣ  ΝΑΤΟΥ (,προκυμαία Καρύστου)

 Το καταφύγιο της Όχης

 Ο Καστανόλογγος, αποτελεί φυσικό μουσείο. Σχηματίζει πράσινη όαση απ’ όπου έχει κανείς πανοραμική θέα το νοτιότερο ακρωτήριο της Εύβοιας

 Το Μπούρτζι ( επιλιμένιος προμαχώνας)

 Το Γιοκάλειο Πνευματικό Ίδρυμα

 Το Αρχαιολογικό Μουσείο

 Το Καρυστινό σπίτι

 Το Κόκκινο Σπίτι

 Η περιοχή της Όχης

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ:

Οι μαγευτικές παραλίες της περιοχής ξεκινούν από το κέντρο σχεδόν της πόλης και εκτείνονται από τη μία άκρη του κόλπου ως την άλλη και σ’ αυτές του Καβοντόρου , όπως το Ποτάμι, το Καστρί, το Λιβάδι χαρακτηρίζονται παρθένες ακρογιαλιές με καταγάλανα νερά και χρυσαφένια άμμο. Στη Κάρυστο τα χρώματα και τα αρώματα, η δύναμη και η γαλήνη συνυπάρχουν σε ένα δέσιμο αρμονικό και χαρούμενο που ξεκουράζει και κάνει τον άνθρωπο να αντλεί ζωή από τη φύση.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Η περιοχή λόγω της μεγάλης τουριστικής δραστηριότητας που τη χαρακτηρίζει, διαθέτει ποικιλία από ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχειακά συγκροτήματα όλων των κατηγοριών, έτοιμα να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού πελάτη. To λιμάνι της με τα παραδοσιακά καφενεία, τα ουζερί και τις γραφικές ταβέρνες προδιαθέτει τον επισκέπτη να αφεθεί κάτω από τη σκιά της μουριάς με ούζο και ντόπιους μεζέδες.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν όλα τα θαλάσσια σπορ στις οργανωμένες πλαζ της περιοχής καθώς και να κάνουν ατέλειωτες πεζοπορίες στη περιοχή της Όχης. Στην Κάρυστο γίνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα τη καλοκαιρινή περίοδο. Το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καρύστου ¨Ανεμοπύλες¨ διοργανώνει κάθε καλοκαίρι μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν μουσικοχορευτικές βραδιές με παραδοσιακά συγκροτήματα, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες με μοντέρνα μουσικά σχήματα, λαϊκά έντεχνα, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής κ. α Στο τέλος κάθε Αυγούστου στην παραλία γίνεται η γιορτή του κρασιού, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει άφθονο ντόπιο κρασί, να γευθεί φρέσκο ψάρι και να διασκεδάσει με τη ψυχή του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Διαφήμιση